Viikonlopun ohjelmassa oli 80-vuotisjuhlat Ruissalon kylpylässä sukulaisten kanssa. Päivänsankareita olivat emännän isovanhemmat. Paikan valinta oli mitä parhain, sillä samalla pääsimme katsomaan penneleitä ja Feraa.  Ursa ja Santos olivat innolla mukana lähtövalmisteluissa.

Perjantai-iltana ajoimme Turkuun. Viereisessä huoneessa asusti Lumo-tyttönen Petran ja Mikon kanssa. Lumolle tämä oli ihka ensimmäinen hotelli reissu. Hienosti neitokainen kuitenkin pärjäsi, huoneesta ei kuulunut ylimääräistä meteliä ja korituolitkin jäivät ehjiksi. Perjantai illan ohjelmassa koirilla oli hurjaa riekuntaa hotellihuoneessa ihmisten seurustellessa. Ursa ei viitsinyt hirveästi osallistua mutta Lumolla ja Santosilla oli oikein kivaa.

Lauantaina menimme notkumaan pentulaatikon reunalle. Pennelit ovat kasvaneet hurjasti ja silmät on auki sekä jalat kantavat. Yksi vilkas neitokainen oli jo sitä mieltä, että pentulaatikon reunan yli voisi jo tulla tutkailemaan suurta maailmaa. Ihan vielä ei onneksi jalkojen voima riitä Silmänisku. Mamman ilmaantuessa laatikkoon ryntäsi joukko innokkaasti syömään ja äänet olivat sen mukaisia. Hirmuinen maiskutus alkoi samantien kun nisä saatiin suuhun. Kuvia tulee illalla, kunhan saamme ne purettua kamerasta. Ursa, Lumo ja Santos riekkuivat koko tämän ajan pihalla. Ursa on kotiutunut hyvin tuonne ja vahtii pihaa kuin omaansa. Onneksi hän ei ole kovin tehokas pihavahti vain erittäin äänekäs.

Lauantain muu ohjelma oli sitten kylpylässä lillumista ja synttäri-illallinen. Onneksi Santos the vesipeto ei tiennyt kylpylä mahdollisuudesta vaan mutusteli onnellisena possunkorvaa hotellihuoneessa emännän ja isännän saunoessa ja lilluessa porealtaassa.

Sunnutaina ajelimme sitten kotiin ja koirien suureksi harmiksi ohjelmassa oli pesua ja turkin laittoa. Huuto Lisäksi tietenkin laukkujen purkamista ja pyykinpesua. Santosista on tulossa oikeasti kätevä apupoika kotiaskareihin. Santosille voi siis laitta kaikenlaista tavaraa suuhun ja pyytää viemään joko emännälle tai isännälle. Homma onnistuu 95% todennäköisyydellä hienosti. Laiskan ihmisen unelma koira siis.

 

Meidän viettäessä rentouttavaa viikonvaihdetta on penneleiden Rico-isäCool "tehnyt duunia" ja menestynyt hienosti Liettuassa. Tuomisina reissusta LT JMVA, BALT JMVA, LTJW-09 ja Vilnus Cup JW-09. Onnea Jaanalle Ricon menestyksestä ja muistakin hienoista tuloksista Vilnassa.