Eilen ei oikein jaksanut miettiä mitä viikonlopusta kirjoittaisi, joten se jäi nyt tälle päivälle.

Launtaina aamulla soi kello aikaisin ja emäntä suuntasi Santosin kanssa kohti Valkealaa ja näytelmiä. Tämä on jo sinäänsä merkittävä asia, sillä emäntä ei aja autoa kuin ehdottoman pakottavissa tilanteissa. Lisäksi emäntä on hiustenväristä huolimatta ratissa totaalinen blondi. Tästä johtuen kello siis soi todella aikaisin, sillä matka-aikaa oli varattava ja tietenki tunti extraa mahdollista eksymistä ja parkeerausta varten Nolostunut

Tiet olivat sulia ja matka sujui, joten emäntä ja aamu-uninen Santos saapuivat erittäin hyvissä ajoin kehän laidalle notkumaan. Santos oli sikäli onnellisessa asemassa, että hänellä oli häkki, jossa keskeytyneitä komeusunia saattoi jatkaa. Emäntä sen sijaan kärsi kepon puutteesta eikä ollut ottanut tuolia mukaan (ja oli muutenkin huonosti varustautunut). Onneksi hallista löytyi postin muovinen keltainen laatikko, joka nurinpäin käännettynä tarjosi kotuullisen istuimen.  Aikanaan saapuivat sitten Santosin veli- ja siskopuoli Rasmus ja Rosa omistajineen sekä kasvattaja. Kehässä Santos oli kuten aina eli ehdottomasti sen lempparii. Tuomari piti Santosin liikkeistä ja tuloksena oli serti ja ROP. Rasmus oli hienosti toinen ja sai vara-sertin. Rosa valittiin parhaaksi tytöksi ja myös Rosa sai sertin. Emäntä ja Santos jäivät odottelemaan ryhmäkehiä ja onneksi seuraksi jäivät kasvattajan poppoo, sillä ryhmät alkoivat varsin myöhään. Yhdistetyssä ryhmässä 7/8 Santos ei sitten pärjännyt. Kotimatka saattoi alkaa. Epäilyistä huolimatta myös kotiin päästiin ilman ongelmia.

Kotiin päästyämme haimme Ursan hoidosta lihapullatalolta. Ursan lisäksi siellä olivat illaksi hoitoon tulossa olevat Lumo ja Alma.  Karavaani siirtyi lihapullatalolta emännän äidin avustamana kotiin. Kiitos avusta, sillä neljä koiraa ja kaksi kassia olisi ollut yksin todella haasteellinen yhtälö. Varsinkin kun kaksi on kakaroita (Santos ja Lumo), yksi välimallia (Ursa) ja yksi on jo 16 vuotias hyyvin hitaasti liikkuva mummeli (Alma).

Lumo oli täynnä energiaa ja riekututti Santosia koko illan.  Lumolla oli onnen päivät, sillä kotona kiellettyä aluetta oleva sohva on meillä sallittua aluetta, joten ah sitä riemua kun Satosin kanssa sai myllätä sohvalla.

Sunnuntai aamuna isäntä vei kakarat ja välimallin puistoilemaan heti aamusta. Meno oli ollut kuullemma railakasta kaikilla. Ruoka maistui hyvin tuon session jälkeen.

Sitten olikin aika vierailevien tähtien palata omaan kotiin. Isäntä kävi viemässä heidät samalla, kun lähti reissuun länsirannikolle. Vieraiden poistuttua kuukahtivat Santos ja Ursa molemmat ja nukkuivat koko päivän, jopa ruoka-ajan ohi...illalla kävimme vielä puistoilemassa mutta meno oli hieman löysää.

Tällä välin isäntä oli käynyt matkalla katsomassa Feraa ja pentuja. Muutamalla on jo silmät aukeamassa. Paino on yli tuplaantunut syntymästä ja osa myös jo punnertaa jaloilleen. Fera-prinsessa nauttiin täysillä ja on saanut uuden nöyrän palvelijan. Sellaisia ruokia on kyllä turha odottaa kotiin paluun jälkeen. Kuvia pennuista tulee, sitten kun isäntä on palannut reissulta.

Toimelias viikonloppu siis tällä kertaa ja pitkästä aikaa.